Penarafan, penerangan dan ulasan pengilang agrofirm "Limagrain Groupe"

Penilaian pengguna
Beri maklum balas
Peringkat terakhir syarikat:
Belum ada penilaian.
Berasaskan Belum ada penilaian. penilaian pelawat
Penarafan, penerangan dan ulasan pengilang agrofirm

Terdapat sebilangan besar pegangan pertanian di pasar, tujuan utamanya adalah untuk berkembang biji jagung, biji, bijirin. Antaranya, tempat utama diduduki oleh sebuah syarikat pertanian bernama Limagrain Groupe, yang merupakan kumpulan pertanian terbesar. Ini terlibat dalam pengeluaran biji-bijian, sayur-sayuran dan produk bijirin yang sangat dicari.

Sejarah pembangunan syarikat

Asal syarikat bermula pada tahun 1965, ketika seorang petani Perancis sederhana mendirikan sebuah koperasi biji-bijian di Lembah Liman yang indah.

Agrofirm Limagren adalah pegangan pertanian bertaraf antarabangsa, petunjuk utamanya - pengeluaran benih tanaman sawah yang diminta, penerimaan benih, komponen biji-bijian, produk hortikultur. Hari ini syarikat itu mempunyai cawangan operasi di 55 negara, menjual benih di 140 negara di seluruh dunia. Ladang pertanian menggaji 9,600 orang. Di antara penilaian syarikat pengeluaran benih Limagren mengambil tempat keempat yang terhormat.

Sekiranya kita mempertimbangkan perkembangan syarikat secara beransur-ansur, maka pada tahun 1970 produk pertama pilihan Perancis didaftarkan - hibrida jagung LG 11, maka syarikat itu mendapat populariti di kalangan pengguna.

1975 untuk syarikat Limagren ditandai dengan kejayaan dalam pasaran benih sayuran yang tidak menentu dan pembelian syarikat pertanian Vilmorin.

bidang Limagrain Groupe

Pada tahun 1977, pihak pengurusan memutuskan untuk memulai penyelidikan ke arah pemilihan jagung untuk mengembangkan silase yang selamat.

Pada tahun 1995 syarikat Limagren melancarkan perniagaan roti.

Pada tahun 2006, pegangan pertanian tersebut memperoleh syarikat Jepun Mikado Seed Grower, dan tahun berikutnya sebuah bahagian sayur dibentuk di Jepun.

2009 adalah tahun yang penting bagi Limagren, kerana pada masa ini memasuki pasaran Rusia, membuka cawangan. Di wilayah ini, pengembangan dimulai dengan peluncuran penjualan hibrida TUNKA, yang memiliki kekebalan berterusan terhadap penyakit tanaman.

Pada tahun 2016, sebuah stesen penyelidikan saintifik moden sebuah syarikat pertanian dibuka di Rusia, yang mengembangkan inovasi dalam bidang pertanian dan pemilihan budaya.

Pembangunan dan inovasi dalam pengeluaran

Agroholding Limagren memberi perhatian khusus kepada perkembangan inovatif, dengan melabur di kawasan ini sekitar 14.6% dari jumlah perolehan tahunan. Syarikat ini mempunyai asas saintifik dan teknikal yang boleh dipercayai, yang terdiri daripada 120 pusat pembiakan moden dan stesen eksperimen yang beroperasi di seluruh dunia, yang berkat syarikat mencapai kecekapan tertinggi dalam bidang seperti meningkatkan hasil, menghilangkan perosak, meningkatkan daya tahan terhadap pelbagai penyakit dan keadaan cuaca yang sukar.

Pekerja Limagrain Groupe

Limagrain agroholding menduduki posisi terdepan dalam hibrida bunga matahari maju yang tahan terhadap penyapu yang merosakkan.

Berkat penyelidikan saintifik yang kuat dan potensi benih yang baik, syarikat pertanian terus mengekalkan kedudukan kepimpinannya.

Pengeluaran syarikat

Syarikat menjual produk dalam bidang berikut:

 • jagung bijirin terpilih direka untuk berbunga awal, yang memungkinkan untuk menanam hibrida di wilayah utara;
 • jagung silajdireka khas untuk makanan haiwan, diuji dalam keadaan ladang dengan prestasi yang sangat baik;

jagung dari Limagrain Groupe

 • bunga matahari, dicirikan oleh ketahanan terhadap penyakit tanaman yang merosakkan, produktiviti tinggi, ketahanan terhadap kemarau. Seluruh kacukan bunga matahari mempunyai perlindungan terhadap rumpai dan penyapu yang berbahaya, yang meningkatkan produktiviti spesies.

Kawalan kualiti

Kualiti benih telah disahkan oleh banyak ujian praktikal. Semua bahan mentah diperoleh dengan memerhatikan teknologi pemprosesan dengan teliti. Semua benih yang diterima melalui sistem kawalan yang ketat, di mana produktiviti dan keselamatannya dapat dipastikan.

lelaki dengan logo Limagrain Groupe

Kebaikan

Petani bekerjasama dengan perusahaan, menilai kelebihan berikut:

 • biji disesuaikan dengan keadaan kering berkat teknologi HYDRANEO yang asli;
 • hasil hibrida stabil yang tinggi;
 • ketahanan benih terhadap penyapu yang merosakkan dan racun rumpai berbahaya kerana pengenalan teknologi SUNEO;

Logo Kumpulan Agrofirm Limagrain

 • silo selamat untuk haiwan;
 • kacukan bunga matahari sejagat yang sesuai untuk semua zon iklim;
 • semua bahan mentah melalui sistem pemilihan dan kawalan kualiti yang teliti;
 • biji selamat yang memenuhi semua standard antarabangsa.

Limagrain Groupe

Semua ini menjadikan produk syarikat Limagren lebih menarik bagi petani antarabangsa. Pegangan pertanian ini diketahui, banyak orang mempercayainya, kerana di sini mereka akan menjaga petunjuk hasil yang baik.

Ulasan mengenai agrofirm
Jumlah orang mengundi Belum ada penilaian.

  Belum ada penilaian.

Dikehendaki bersuara dan menilai

Sekarang menonton


Timun

Tomato

Labu