Penarafan, penerangan dan ulasan pengilang agrofirm "Nickerson-Zwaan"

Penilaian pengguna
Ketersediaan dan pelbagai
1/5
Pematuhan kepelbagaian
1/5
Percambahan biji benih
1/5
Beri maklum balas
Peringkat terakhir syarikat:
1 1
Berasaskan 1 1 penilaian pelawat

Nickerson-Zwaan, sebuah syarikat Belanda, telah menerajui pasaran saham penanaman selama bertahun-tahun kerana kualiti produknya. Ribuan tukang kebun dan ladang menjadi yakin dengan profesionalisme penternak dan kualiti bahan penanaman. Benih mempunyai kapasiti percambahan maksimum, memberi tanaman yang sihat, penuaian selalu menyenangkan dengan usaha yang minimum. Persoalannya sering timbul - apakah rahsia kejayaan penternak Belanda?

Sejarah dan tradisi syarikat

Hanya dalam beberapa tahun, Nickerson-Zwaan akan merayakan seratus tahunnya, kerana ia dibuat pada tahun 1925. Selama ini, ada perubahan, tetapi popularitas dan reputasi tetap tidak berubah. Walaupun berasal dari Belanda, stesen penyelidikan terletak di semua benua, yang membolehkan anda menentukan jenis mana yang akan tumbuh dalam keadaan yang keras, dan tanaman mana yang sesuai untuk iklim yang hangat.

Agrofirm Nickerson-Zwaan

Pada mulanya, syarikat ini kecil, dengan kakitangan penternak menanam varieti hanya untuk ladang Belanda. Tiga lusin sampel sayur dipilih untuk pameran pertanian di Amerika. Pencapaian pekerja Nickerson-Zwaan dihargai dengan anugerah, benih dijual oleh petani dari pelbagai negara dalam jumlah yang luar biasa.

Pekerjaan penternak dengan cepat dihargai kerana ciri-ciri:

terima kasih kepada ciri

 • bahan benih berkualiti tinggi;
 • persamaan hingga 100%;
 • varieti sayur-sayuran dengan rasa yang baik dan tidak mempunyai keperluan khas;
 • pertumbuhan dan berbuah tanaman tanpa perangsang tambahan dan penggunaan baja;
 • penampilan produk baru dengan kualiti khas;
 • pembiakan kacukan yang berbeza hasilnya.

Seiring berjalannya waktu, syarikat ini mulai menambah kakitangannya, membuka stesen pembiakan baru. Ini adalah tradisi Nickerson-Zwaan yang baik - setiap varietas diperiksa untuk kualiti tidak hanya di stesen, tetapi juga di ladang yang bekerja sama dengan syarikat itu. Hanya setelah persetujuan tanaman menetas oleh petani, bahan benih tersebut akan mula dijual.

syarat khas

Kerja pembiakan

Satu ciri karya pembiakan Nickerson Zwaan adalah pembiakan varieti hibrid. Sayur-sayuran tidak memerlukan keadaan iklim, dapat tumbuh dan berbuah walaupun di Siberia yang keras, berbeza dalam kadar kelangsungan hidup. Sebaiknya menanam sayur di luar rumah dan dalam keadaan rumah hijau.

Hasil kerja penternak menggabungkan kekuatan dana genetik setiap tumbuhan, pengetahuan mengenai ciri-ciri iklim setiap wilayah.Tukang kebun swasta dan pemilik ladang besar yang mengkhususkan diri dalam penanaman tanaman sayur-sayuran telah lama yakin bahawa syarikat itu hanya bekerja untuk kepentingan mereka, dengan menyediakan setiap tahun produk baru yang berbeza dalam hasil dan rasa.

varieti hibrid

Pelbagai produk

Di antara rangkaian produk yang disediakan oleh Nickerson Zwaan, malah seorang tukang kebun yang berubah-ubah boleh menemui pelbagai yang tepat. Budaya keluarga Kubis dan Labu sangat popular. Petani yang menanam produk untuk dijual di rumah hijau sering membeli bahan penanaman untuk sayur-sayuran dan sayur-sayuran seperti:

 • bawang pada bulu;
 • bawang musim bunga dan musim sejuk;
 • lobak;
 • pelbagai jenis salad.

Pelbagai

Tembikai juga sangat popular - varieti hibrid berbuah dengan murah hati walaupun di kawasan dengan iklim yang sejuk, raksasa bergaris pertama muncul 3-4 bulan selepas penanaman.

Berbagai jenis wortel, timun, tomato juga mendapat peminat di kalangan tukang kebun dan petani. Tanaman berbeza dalam ukuran buah, fleksibiliti (digunakan dalam pemuliharaan, segar, diproses).

di kalangan tukang kebun

Kawalan kualiti

Sebelum menyampaikan varietas baru kepada pengagum, penternak perusahaan melakukan 3-5 tahap pengesahan, yang memungkinkan anda tidak ragu tentang kualiti bahan penanaman. Ujian pertama dilakukan di stesen, setelah itu tanaman sayuran diuji di daerah, di ladang milik syarikat.

Hanya selepas itu, produk tersebut tersedia untuk pembeli, setiap jenis baru mempunyai sijil kualiti.

Keistimewaan bahan penanaman yang ditawarkan oleh Nickerson-Zwaan adalah bahawa selain pelbagai dan pengesahan ciri-ciri dengan sijil kualiti, percambahan biji benih adalah 100%. Ribuan tukang kebun sudah yakin akan hal ini - bahan biji tidak memerlukan perangsang dan latihan tambahan. Menanam anak benih di ambang tingkap atau di rumah hijau, menghantar benih ke tanah terbuka dengan cara yang sama - semak sihat yang kuat, memberikan buah yang banyak.

penternak syarikat

Nickerson Zwaan adalah syarikat yang telah diuji oleh penanam sayur di seluruh dunia. Bahkan di pelosok paling terpencil di dunia, bahan benih dari penternak Belanda banyak digunakan untuk menanam sayur-sayuran, baik di ladang besar atau di kawasan kecil kebun sayur.

pemeriksaan oleh penanam

Ulasan mengenai agrofirm
Jumlah orang mengundi 1 1
 • pentadbir
  Ketersediaan dan pelbagai
  1/5
  Pematuhan kepelbagaian
  1/5
  Percambahan biji benih
  1/5
  ntrcn
Dikehendaki bersuara dan menilai

Sekarang menonton


Timun

Tomato

Labu